• Je bent hier:
  • Home>
  • Blog
  • >Muziek
  • >Waarom Nederlandse DJ’s zo populair zijn in de Verenigde Staten

Waarom Nederlandse DJ’s zo populair zijn in de Verenigde Staten

donderdag 8 oktober 2015

Waarom Nederlandse DJ’s zo populair zijn in de Verenigde StatenHardwell, Martin Garrix, Armin van Buuren, Tiësto… zomaar wat namen uit het lijstje van succesvolle Nederlandse DJ’s. Op dit moment domineren de Hollandse plaatjesdraaiers de dancewereld. Wat verklaart hun succes?

Pioniers in Amerika
Bijna een derde van de top 100 succesvolste DJ’s ter wereld bestaat uit Nederlanders. Een enorme prestatie voor ons kleine landje. In de Verenigde Staten heeft men de dance-scene nog maar net ontdekt. Tot voor kort werden de hitlijsten daar gedomineerd door hiphop & R&B. Bekende artiesten als Jay Z en Rihanna scoren met hun muziek hit na hit. Omdat er heel veel popartiesten zijn, is de concurrentie moordend. Voor een Nederlandse artiest is daarom ontzettend moeilijk om daar door te breken. Bij DJ’s ligt dat anders. De Nederlanders waren een van de eersten die de dance muziek naar Amerika brachten. Ze veroverden als eerste in rap tempo de Amerikaanse muziekwereld. Dit verklaart waarom bijna alle grote namen uit Nederland komen. Niet verwonderlijk is dat popartiesten als Rihanna, Britney Spears en Madonna nu ook met dancemuziek een hit proberen te scoren. Maar de Nederlanders waren toch echt de eerste dance-pioniers in Amerika.

Piepjonge DJ
Neem bijvoorbeeld de nog maar 19-jarige Martin Garrix, in het echt Martijn Gerritsen uit Amstelveen. In 2013 scoorde hij een wereldhit met ‘Monsters’, en in 2014 bereikte hij de vierde plaats in de 2014 stond hij op de vierde plaats van DJ Magazine’s populairste DJ’s ter wereld. De jongste diskjockey in de geschiedenis die de top 5 bereikte! Hij heeft als voordeel dat Nederlandse DJ’s al een goede naam hebben opgebouwd in de Verenigde Staten. Daardoor zijn producers maar al te graag bereid om de plaatjes van een nieuwe Nederlandse DJ te draaien.

Geen taalbarrière
Wat ook helpt, is dat de taalbarrière in de dancemuziek ontbreekt. Overal ter wereld klinkt de muziek hetzelfde. Of je nu in de Verenigde Staten, China, Brazilië of Australië bent. Een diskjockey heeft simpelweg een draaitafel en een goede mix nodig om een goed feestje te bouwen. Als DJ ligt de wereld dus aan je voeten.


Een vraag of opmerking naar aanleiding van één van onze blogs? Neem dan contact met ons op!

0800 - 9012
info@lessa.nl

Volg Lessa.nl

Google+